Dreaming

Dreaming

joi, 8 decembrie 2011

STIATI CA ...

Mereu am fost atras de aceste curiozitati, unele chiar banale, dar care in general atrag atentia si mai imbogatesc un pic cultura generala a celor ce urmaresc aceste curiozitati.  Sper totusi ca zicala " curiosii mor repede" nu e adevarata :))

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. STIATI CA...? Prima generatie de telefoane mobile (AMPS si NMT) a aparut in Japonia, in anul 1979? Dupa 12 ani, in 1991, apare generatia a doua de echipamente de telefonie mobila (GSM, CDMA si TDMA) , in Finlanda (de unde provine si Nokia, renumitul producator de telefoane mobile). Actuala generatie, a treia (3G), a aparut tot in Japonia in anul 2001. Ea include tehnologiile UMTS, CDMA2000 EV-DO si TD-SCDMA. Transmitatorul incorporat in telefonul mobil poate transmite informatii catre antenele terestre la o distanta de maxim 13 kilometri? Pentru majoritatea telefonelor mobile, raza de actiune este situata intre valorile 8-13 kilometri.
    Producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia detine o cota de piata de aproximativ 40%? El este urmat la o distanta apreciabila de Samsung si Motorola, ambele cu 14% din piata. Primii cinci producatori de telefoane mobile (Nokia, Samsung, Motorola, Sony Ericsson si LG) detin impreuna peste 80% din piata.

    RăspundețiȘtergere
  3. STIATI CA...? Zapada reflecta peste 90% dintre razele UV inapoi in atmosfera? Din acest motiv, persoanele expuse o perioada indelungata la lumina reflectata de zapada manifesta un disconfort la nivelul ochilor (mancarimi, lacrimare intensa etc) denumit oftalmie (orbirea zapezii). Cel mai mare Palat de Gheata din lume este construit anual in Kemi, Finlanda? Acesta are un hotel, o capela, restaurant precum si spatii de joaca pentru copii. Temperatura medie din hotel este de –5 grade Celsius iar turistii dorm in saci de dormit speciali, din lana.

    RăspundețiȘtergere
  4. ATIATI CA...? Trezitul devremescurteaza viata ,Nu va sculati devreme! Aceasta ar fi concluzia unui studiu realizat de cercetatorii britanici si care stabileste ca oamenii care nu respecta orele de somn isi scurteaza, de fapt, viata.

    Studiul, la care si-au dat concursul 6500 de oameni, a stabilit ca femeile care dorm mai putin de cinci ore pe zi sufera de doua ori mai des de tensiune , comparativ cu barbatii.

    Nesomnul figureaza printre cauzele majore ale afectiunilor cardiace . Ancheta a evidentiat faptul ca unul din trei persoane doarme mai putin de 5 ore din 24 si ca jumatate din populatia lumii - sub 7 ore. Un studiu anterior aratase ca lipsa de somn afecteaza in mod negativ performantele sexuale ale omului .

    Concret, se vorbea despre o scadere a "poftei de a face dragoste cu partenerul de viata", dar si despre o diminuare considerabila a "placerii". Mai exact a intensitatii placerii resimtite in momentul culminant al actului sexual .

    Mai mult , absenta somnului contribuie la declansarea diabetului si conduce la obezitate

    RăspundețiȘtergere